Vlakbij Delden in Twente ligt landgoed Twickel, bijna zeven eeuwen oud en 4.400 hectare groot. Kenmerkend zijn het kasteel, de historische boerderijen en het kleinschalige coulisselandschap. Een cultuurlandschap waarin bossen met eeuwenoude eiken, heidevelden en vennen, akkers en weilanden omzoomd met houtwallen elkaar afwisselen.
Op het landgoed bevinden zich 148 boerderijen {herkenbaar aan de zwart-witte luiken} twee watermolens, een watertoren en houtzagerij. Cultuur en natuur gaan op Twickel harmonieus samen.

Het is de moeite waard om in de landschapswinkel van Twickel een potje zelfgemaakte honing mee te nemen of een prachtig vervaardigd nestkastje. Maar koop ook vooral een ticket voor de prachtige tuin en drink een heerlijk kopje thee in de Oranjerie!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *