Sinds de geboorte van onze dochters in 2006 ben ik mijn eigen voedsel gaan verbouwen. De eerste paar jaren via een moestuin, maar al snel was ik op zoek naar de meest duurzame manier om voedsel te verbouwen.

Ik stuitte op het concept van voedselbossen, maar er was in die tijd in Nederland nog nauwelijks aandacht voor. Daarom ging ik in 2011 naar the Agroforeststry research trust (ART) in Engeland voor een cursus Voedselbossen.

Vanaf dat moment is het heel snel gegaan. In 2012 kocht ik een perceel van 3.500 m2 en ben ik begonnen met de aanleg van ons voedselbos. In 2014 volgde ik de advanced foodforest course bij ART en diverse andere aanverwante opleidingen en trainingen.

De afgelopen jaren heb ik enorm veel geleerd, niet alleen door trainingen, maar vooral door dingen in praktijk te proberen en te doen. Hierbij heb ik vele successen, maar zeker net zoveel missers gehad. Nu anno 2020 voorziet het bos en de passieve kas ons voor een groot gedeelte van groenten en fruit.
Het mooie aan deze reis is voor mij dat ik steeds weer nieuwe raakvlakken ontdek en mooie mensen ontmoet. Elk nieuw onderwerp opent weer een deur naar nieuwe thema’s. Zo wordt het web steeds completer en sterker.
 
Ik gun mensen dezelfde mooie ervaringen. Ik gun mijn dochters, en wie weet hun kinderen, een mooie(re) wereld. Waar duurzaam verbouwde groenten en fruit gezond eten oplevert zonder schade toe te brengen aan natuur en milieu en als het even kan juist bij te dragen aan een duurzame wereld.