De praktische aanpak

Geen plannen, uitgangspunten of het formuleren van een visie. Met deze praktische aanpak gaan we aan de slag met buurt- en wijkbewoners. Energie besparen! Met de partijen die er binnen uw gemeente toe doen.

Energie besparen is altijd een goed idee. Hoe minder we verbruiken, hoe lager onze maandelijkse lasten. Hoe minder CO2 uitstoot, hoe minder we hoeven op te wekken. En niet onbelangrijk. Isoleren/besparen is soms ook noodzaak. Een lage warmtenet kan alleen bij goed geïsoleerde woningen. Besparen levert dus ook technisch meer mogelijkheden op. Voor de gemeente brengen we (lokale) aannemers, bouwbedrijven en installateurs bij elkaar. We koppelen ze aan de bewoners van een wijk- of buurt. Dat doen we op aansprekende wijze. Uiteraard is onze buurt- of wijkaanpak gekoppeld aan de wijkindeling binnen de warmtevisie.

Resultaat: Een daling in het energieverbruik in de gezamenlijke gekozen wijken. Een lagere rekening voor bewoners en minder CO2 uitstoot en meer keuzemogelijkheden in de warmtevisie.